In English
<- Takaisin

E-Pennut

12.1.2018

 

Pennut, 5 urosta ja 4 narttua syntyivät torstaina 11.1, ja alkuun kaikki näytti hyvältä. Pennut olivat pieniä, mutta olihan niitä aikamoinen määräkin, ja lisäksi Nupulle ei ollut oikein ruoka maistunut 2 viimeisen odotusviikon aikana. Kaikki kuitenkin alkoivat kasvaa, paitsi pienin tytöistä, joka hiipuikin pois lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä. Sunnuntaina menetettiin vielä yksi pojista. Nuppu itse alkoi olla niin stressaantunut, vaikka on paljon meillä oleskellut ja maalaiselämästä nauttinut, että se muutettiin maanataina omaan kotiinsa Espooseen koko pentulauman kanssa. Valitettavasti vielä toinenkin pikkutytöistä nukkui siellä vielä pois. Onneksi sen jälkeen ollaan päästy normaaliin arkeen. Nuppu oli heti rennompi kotonaan, se myös ronkeloi ruuastaan synnytyksen jälkeen. mutta tulihan se nälkä sieltä ja alkoi ruoka maistumaan. Maitoa siis riittää, pennut voivat hyvinja pulleasti. Huoltojoukotkin uskaltavat jo hengittää. Pennut tuntuvat kasvavan silmissä ja joku siellä jo kovasti tassuille nousua tapailee.. Alla tuoreempia kuvia loppuviikolta.

20.1.2018

 

Lisää kuvia viime visiitiltä

28.1.2018

 

Pennut täyttivät torstaina 2 viikkoa, silmät ovat auenneet, kävely alkaa vähitellen sujua aina paremmin ja äänenkäyttöäkin harjoitellaan hereillä ollessa. Tänään oli ensimmäisen madotuksen ja kynnenleikkuun aika. Matolääke aiheutti erilaisia reaktioita pennuissa. Jonkun pojista, olikohan Eemeli, mielestä se oli kertakaikkiaan kamalanmakuista, jotkut sitten maiskuttelivat hyvin mietteliäästi kuin tuumien että onpas sitkeää... Muuten vierailija sattui käymään vähän hiljaisemmassa vaiheessa. Nuppu tervehti innokkaasti tulijaa, ja tarpeeksi ihmeteltyään tulijaa ja tuomisia ruokki pennut, sen jälkeen oli matolääkkeen ja manikyyrin aika, jolloin jo yli puoli pentueeta veteli unia täyttähäkää kun toimenpiteisiin ryhdyimme. Sen jälkeen uni sitten ottikin taas kokonaan vallan, joten ei tälläkään kertaa kovin liikunnallisia kuvia tarjolla....

8.2.2018

*

Pennut täyttivät 3 vkoa ja oltiin uusien asioiden edessä. Eskon suuhun ilmaantui ensimmäisenä hampaat, ja lauantaina eteen ilmaantui kuppi täynnä outoa mössöä. Joka hyvin lyhyen haistelun jälkeen todettiin erittäin maukkaaksi ja syötiin ahmimalla. Pöytätavat porukalla eivät vielä olleet kummoiset, joten tuloksena oli lauma likaisia ruuan sotkemia pentuja, onneksi se mitä pennut itse eivät saaneet nuoltua pois, tippui turkista sen kuivaessa.

Pentuaitauksessa alkaa vauhti kiihtymään, painit alkavat olla täydessä käynnissä kun pennut ovat hereillä, otteet ovat kunnossa, joku raukka on aina alimmaisena ja vaaniakin osataan.. Harmi etten onnistu liittämään tähän kaikkia hauskoja videoita joita olisi, joko taidot eivät riitä tai kone herjaa. Leikin ja painin jälkeen alkaa ihanasti väsyttää...

 

8.2.2018

*

Pennut täyttivät 4 vkoa ja aitauksessa alkaa olla jo aikamoinen vilske ja vilinä. Pentupainit ovat melkoiset, uutukaisia naskalihampaita testaillaan kaikkeen mahdolliseen suuhun sattuvaan, ei puhettakaan että kukaan uskaltautuisi enää aitausta siivoamaan ilman sukkia! Oikea ruoka maistuu hyvin, ja jälkiruuaksi on usein tarjolla maitobaarin antimia, siinä samalla äitikoira saa näppärästi hoideltu puhtaanapitotoimenpiteitä. Pennut painavat nyt n. 2kg ja tuntuvat kasvavan silmissä. Tällä kasvattajan visiitillä oli taas matolääkkeen aika, eipä se ollut tainnut yhtään herkullisemman makuiseksi pentujen mukaan muuttua, se aiheutti taas aikamoista puistatusta makuraadissa.

* * *

Kun pennut täyttivät 5 vkoa, ne muutivat tänne meille jotta pääsisivät ulkoilemaan helpommin. Muutto sujui erinomaisen hyvin, tällä kertaa Nuppu viihtyi taas kennelisä, eivätkä pennutkaan paikanvaihdosta tainneet juuri noteerata, kivempaa oli, kun riehuntatila laajeni paljon isommaksi. Pakkaspäivistä huolimatta sitten ulkoiltiinkin ahkerasti, ja pikkuisista kehkeytyi oikein reippaita pieniä lumihangessa peuhaajia. aika niiden kanssa kului kuin siivillä, ja aikaa tämän ikivanhan läppärini kanssa taistelemiseen ei tuntunut riittävän, joten kuvapäivitykset jäivät väliin. Onneksi on facebook... Kovin äkkiä koitti myös eron hetket, ja penut muuttivat kukin vuorollaan omaan kotiinsa. Tässä vaiheessa tapahtui kaikenlaisia nimenvaihdoksia, saatiin viralliset nimet ja uudet kooisat kutsumanimet. Elemeristä (D. Everybody Dance) tuli Niilo, Eemelistä (D. Electric Boogie) Elmosta (D. Extremely Happy) Onni, Eskosta (D. Exiting News) Vili, Eevasta (D. Essence of Joy) Elsa ja Elinasta (D. Enough Vitamins) Pima. Kaikki tuntuvat olleet heti alussta asti tosi reippaita omissa kodeissaan, mikä on aina yhtä ihana kuulla.

 

.^ Sivun alkuun