In English
<- Takaisin

T-Pennut

Parin tunnin ikäiset pennut, tyttö vasemmalla.

29.04.2006

Ikää kolme vrk, pennut kasvavat kovaa vauhtia, maitoa riittää yllinkyllin ja muutenkin huolto pelaa.

07.05.2006

Pennut kasvavat suorastaan huimaa vauhtia, pienin tyttönenkin on jo oikein mukavan pyöreä. Isoimmalla (pojalla) on jo silmät auki, eivätköhän aukea lähipäivinä myöskin siskolla ja veljellä. Tänään ollessani aamukahvilla, Maija-mamman pitäessä seuraa, kuulin myös ensimmäistä kertaa pentulaatikosta haukahteluksi ehkä ymmärrettävää ääntä.

Maijakin kuunteli hetken tarkkaavaisesti ja lähti sitten tarkistamaan tilannetta. "Pentukuvausrintamalta" ei vielä kovin suuria uutuuksia, edelleenkin meillä vain ahkerasti syödään ja nukutaan.

14.05.2006

Vakavasti otettavat kävelyharjoitukset ovat kovassa käynnissä ja askellus alkaakin olla jo varsin vakaata, niiden taltioiminen ei vain vielä ole onnistunut. Samoin pentulaatikon ulkopuolinen elämä on alkanut pikkuhiljaa kiinnostaa, saa nähdä koska ensimmäinen veijari nousee laatikon reunalle kurkkimaan. Vielä se ei onnistu, mutta suunnitelmissa näkyy olevan...

21.05.2006

Tänään tapahtui pentulaatikossa suuri mullistus. Koska pikkuväki kiipeili jo jatkuvalla syötöllä laatikon reunalla kurkkimassa ulkomaailmaa, avartui ipanoille tänään hiukan suurempi leikkikehä.

Sehän oli alkuun tosi jännittävää, ja isossa aitauksessa "ulkoilu" ja leikkiminen kovin uuvuttavaa. Onneksi on sama tuttu ja turvallinen laatikon nurkka, johon mennä sisarusten kanssa yhdessä nukkumaan.

30.05.2006

Kauheasti täällä ollaan jo isoja, ja kurkistellaan kovasti ulkomaailmaan. Ehkä tässä loppuviikosta kun koiramäärä meillä taas vähenee, pääsevät pikkuisetkin pihalle ulkoilmaa haistelemaan.

Ipanoiden leikkimisen ja muun liikehtimisen kuvaaminen alkaa kyllä olla ylivoimaisen vaikeaa, kamera on nin hidas, joten kun pikkuväki sitten taas simahtaa, saa taas kuviin muutakin kuin puolikkaita pentuja. Ihan oikeaa ruokaakin täällä jo on syöty pitkään, se se vasta herkkua onkin, ja pennut pyöristyvät silmissä.

04.06.2006

Tänään olikin huiman jännä päivä, pikkuväki pääsi ensi kertaa ulkoilemaan pihalle. Uskomattoman reippaita ipanoita, kameran kanssa perässä pysyminen oli todella vaikeaa, niin lujaa natiaiset siellä vilistivät uusiin paikkoihin tutustumassa.

Onneksi oli "eväät" eli mamma mukana, ei päässyt nälkä yllättämään kesken vipeltämisen, lopulta kuitenkin alkoi satamaan ja kasvattaja-ihminen kantoi naperot sisätiloihin, mikä puolestaan aiheutti ankarien vastalauseiden myrskyn pentuaitaukseen takaisin joutuneiden pikkuwalesien suista, ulkona olisi ilm. ollut paljon hauskempaa! No, jos sää vaan yhtään sallii, huomenna ulkoilemme taas, toivotaan poutakelejä.

08.06.2006

Kivaa että on lämmintä, voi olla pidempään ulkona. Se se vasta on mieluisaa, pihalla kun voi päästellä täysin höyryin kavereitten kanssa, siellä on kaikenlaista uutta ja omituista tavaraa ihmeteltäväksi ja jänniä paikkoja tutkittavaksi. Ulkoilu on tosi väsyttävää, kyllä uni maistuu riehumisen jälkeen.

13.06.2006

Huomenna koittavat haikeat hetket, sisko ja veli, D. True Princess ja D. Team Spirit muuttavat omiin koteihinsa, ja viimeinenkin poika torstai-iltana. Tänään on sitten ulkoiltu ja riehuttu urakalla vielä kavereiden kanssa, aamukasteen aikaan se tosin oli aika sotkuista puuhaa... Päivällä sitten oli jo niin kuumaa että koko pentukatras sammui pihapöydän alle turvallisesti mamman vierelle.

^Sivun alkuun